Over keramiek

Keramische tegels combineren esthetiek, duurzaamheid en veelzijdigheid op een unieke manier.

Met hun prachtige ontwerpen, variërende texturen en levendige kleuren voegen ze een stijk toe aan elke ruimte.

Op deze pagina leest u waarom wij zo graag met keramiek werken.

Wat maakt keramische tegels zo bijzonder?

  • Keramische tegels zijn uitermate geschikt voor gebruik buitenshuis

Keramische tegels zijn een ongelofelijk hard materiaal. De combinatie van zand en klei zorgen ervoor dat de tegels hard worden tijdens het bakproces. De tegels worden gebakken op temperaturen tot 1250 graden. Door het extreem verhitten van de natuurlijke materialen ontstaat er een extreem hard, nieuw materiaal, namelijk keramiek.

De foto print wordt voor het bakproces op de tegel gedrukt, wat ervoor zorgt dat dit niet zomaar slijt of vervaagt. Doordat de tegels extreem worden verhit worden ze hard en kunnen ze goed tegen vorst en andere weersomstandigheden.

De geschiedenis van keramiek

Van klei tot keramiek: een eeuwenoud ambacht

Keramiek is een van de oudste en meest duurzame materialen die de mensheid kent. Al duizenden jaren geleden begonnen mensen met het bewerken van klei om er gebruiksvoorwerpen van te maken, zoals potten, vazen en tegels. Door de eeuwen heen hebben ambachtslieden en kunstenaars dit ambacht steeds verder ontwikkeld en verfijnd.

Met de komst van de industriële revolutie in de 19e eeuw veranderde de productie van keramiek drastisch. Door nieuwe technologieën en machines werd de productie efficiënter en konden er grotere hoeveelheden tegelijk worden geproduceerd. Hierdoor werd keramiek toegankelijker en betaalbaarder voor een groter publiek.

De moderne tijd: keramiek als luxe materiaal

In de moderne tijd is keramiek uitgegroeid tot een luxe en veelzijdig materiaal. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in vele kleuren, formaten en texturen en worden gebruikt voor diverse toepassingen, waaronder vloeren, wanden en gevelbekleding. Het materiaal is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en geschikt voor zowel binnen als buiten. Bovendien is keramiek een zeer milieuvriendelijk materiaal, omdat het recyclebaar is en weinig afval produceert tijdens de productie.

TegelPRO is trots op de geschiedenis en evolutie van keramiek en blijft zich inzetten voor het leveren van hoogwaardige en duurzame keramische tegels voor buitenverblijven. Onze luxe keramische terrastegels zijn een perfect voorbeeld van hoe dit oude ambacht nog steeds relevant is in de moderne tijd.

Eindeloos combineren en variëren

  • Kies daarom voor TegelPRO

Naast de ongekende hardheid van keramische tegels zijn de tegels er in tal van uitvoeringen. Zo vindt u altijd een dessin, afmeting en afwerking die bij uw stijl past.  Zo kunt u kiezen voor tegels die haast niet van natuursteen of hout te onderscheiden zijn, maar ook voor stoere betonlook tegels.  Ons brede assortiment wordt uitgebreid tentoongesteld in onze showtuin in Ermelo. Wilt u komen kijken? Maak hier een afspraak.

Naast kwalitatieve materialen biedt TegelPRO een team aan experts, zo krijgt u advies op maat en zal de montage uitsluitend door vakmensen worden verzorgd. Zo ontnemen wij u al uw zorgen en hoeft u enkel te genieten van uw nieuwe terras of balkon.

Kom langs in onze showtuin voor persoonlijk advies. Onze adviseurs kunnen al uw vragen beantwoorden. Heeft u hulp nodig bij het bepalen van kleuren, uitstralingen of legpatronen? Geen probleem, de keuze is groot en wij helpen u graag. Na het advies maken wij kosteloos en vrijblijvend een offerte, zodat u precies weet waar u aan toe bent.